Streek informatie


Buren
Voor toeristen is Buren een stadje waar men door de oude straten kan rondslenteren en zich eeuwen terug kan wanen. Lopend door Buren zijn er diverse musea te bezoeken gevestigd in historische gebouwen zoals b.v. het Marechausseemuseum in het voormalig weeshuis en het museum Buren en Oranje. In de voormalige Synagoge aan de kniphoek zijn doorlopend tentoon-stellingen van diverse hedendaagse kunstenaars. Naast cultuur kunt u ook genieten van de diverse curiosa-, antiek- en cadeauwinkeltjes.
Voor een lekkere kop koffie met gebak of een heerlijke pannenkoek kunt u terecht bij de Pannekoekenbakker waar u heerlijk kunt nagenieten op het mooie terras. Indien u een museum bezoekt krijgt u van ons gratis een lekkere kop koffie of thee bij de pannenkoek

Streek informatie

Bloesem in de Betuwe
in Gelderland

De fruitbomen in het Rivieren-gebied zijn landelijk bekend.
In het voorjaar staan de Betuwse fruitbomen volop in bloei. Een schitterend schouwspel. Bij normale weersomstandigheden valt het hoogtepunt van de bloesem-periode tussen half april en half mei. Het grootste deel bestaat uit laagstambomen. Bij deze bomen gaat het plukken van fruit gemakkelijker en sneller.In de nazomer start de pluk van het verse fruit.

Streek informatie

Het Marechaussee museum
Het Marechaussee museum en het voormalige weeshuis van Buren. Echt een bezoek waard.
www.marechausseemuseum.nl
De Pannekoekenbakker en het Marechaussee Museum hebben voor de kinderen een tweetal bijzondere kinderfeest arrangementen samengesteld. Voor informatie kunt u terecht bij het Marechaussee Museum of bij de Pannekoekenbakker Buren.

Streek informatie

Rivierenland
De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zijn ieder op hun eigen manier uniek: dat maakt Rivierenland ook zo bijzonder. Elke streek heeft zijn eigen historie, oorspronkelijkheid en uitstraling. Overeenkomsten zijn er ook: de gastvrijheid van de mensen is overal even groot, evenals de inzet van de bewoners voor het behoud van de prachtige natuur en de rijke cultuurhistorie. Voor meer informatie zie:www.rivierenland.nl of www.buren-toeristeninfo.nl

Streek informatie

Overtuigend
Allemaal bijzondere streekproducten, die met recht de titel´Betuws Best´mogen dragen. Doordat productie en meestal de verwerking in De Betuwe zelf plaatsvinden, zijn Betuws Best producten verser, smaakvoller en ook nog eens goed voor het milieu. De producenten die het merk mogen gebruiken zijn hier maar wat trots op. De producten zelf zijn verkrijgbaar bij een groeiend aantal winkels en restaurants in de regio. Overtuig uzelf en maak kennis met het beste uit de Betuwe.

Indien u Betuwse producten wilt kopen, proeven, kennis wilt maken met de bedrijven of wilt u zien hoe de producten gemaakt worden in de verschillende boerderijwinkels dan kunt u de adressen vinden op www.betuwsbest.nl

Hieronder nog wat sfeerfoto's van de omgeving Buren.

Streek informatie

Touristeninformation Buren.
Willkommen in der Oranjestadt Buren.
In dem Festungsstädtchen Buren fühlen Sie sich in frühere Zeiten zurückversetzt. Das monumentale und dadurch denkmalgeschützte Stadtbild, sein Reichtum an historischen Gebäuden im kurzen Abstand zueinander. Für eine interessante Stadtführung mit einem Touristenführer schauen Sie auf:
Klicken Sie hier um zur Seite der Touristeninformation Buren zu gelangen..

Streek informatie

Spelt Pannenkoeken

Spelt Pannenkoeken

Lees verder »

Waardebon

WaardebonGeef een Pannenkoekenbon

Lees verder »