Toeristische tips


VVV Midden Limburg

Het witte stadje
Het door vele toeristen bezochte witte stadje Thorn heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw. In de loop der tijd ontwikkelde zich een miniatuurvorstendom onder leiding van een abdis en 20 adellijke kloosterdames. Het staatje had een eigen rechtspraak en sloeg een eigen munt. In 1794 kwam hieraan met de komst van de Fransen een einde.
Klik hier om naar de pagina van VVV Thorn te gaan.

Toeristische tips

Domein Bovy
Domein Bovy is de ideale plek om mooie natuurwandelingen te maken.
Klik hier om naar de pagina van Domein Bovy te gaan.

Toeristische tips

Yellow Rent
Yellow Rent is gespecialiseerd in fietsverhuur voor bijvoorbeeld personeelsfeesten en familie-uitjes. Onze topper is de Yellowtrein een fietstrein waar je met het hele bedrijf of familie op kan.
Samen met YellowRent zorgen wij voor een dag vol dikke pret in Thorn, of in de omgeving van Thorn.
Reserveren is noodzakelijk voor de activiteiten die u via YellowRent kunt regelen. Let op, dit kan alleen telefonisch via volgend telefoon nummer: 06-51 15 65 93.
Klik hier om naar de pagina van Yellow Rent te gaan.

Toeristische tips

Wijngoed Thorn
De wijnkelder is gevestigd aan de Steeg 5 in Thorn en hieraan verbonden is het proeflokaal aan de Bogenstraat 12A. Op afspraak zijn er rondleidingen en proeverijen mogelijk op het wijngoed en in de zomer kunt u ook op ons terras van een heerlijk glas wijn en een hapje genieten
Klik hier om naar de pagina van wijngoed Thorn te gaan.

Toeristische tips

Grimbergen Wandelroute Thorn
Tijdens deze leuke en vlakke gezinswandeling wandelt u niet alleen door het prachtige witte stadje Thorn maar ook door de mooie rustige omgeving die de moeite waard is. U wandelt langs de Maasplas Koeweide en het gebied Grote Hegge. De wandeling is prima geschikt voor kinderwagens.
Klik hier om naar de de wandelroute van Thorn te gaan.

Toeristische tips

Toertje Thorn
Laat u door onze professionele stadsgidsen rondleiden door de boeiende geschiedenis van het witte stadje Thorn met haar imposante Abdijkerk en het markante maasdorp Wessem, beide gelegen in de Midden-Limburgse gemeente Maasgouw.
Klik hier om naar de website van Toertje Thorn te gaan.

Toeristische tips

Spelt Pannenkoeken

Spelt Pannenkoeken

Lees verder »

Waardebon

WaardebonGeef een Pannenkoekenbon

Lees verder »