Streek informatie


Miniatuurvorstendom Thorn
Met de afgodstempel voor de god Thorn en de latere Maria-Kapel wordt de eerste geschiedenis geschreven van het stadje Thorn. In 992 bouwden Ansfried en zijn gemalin Hilsondis op dezelfde plaats een klooster, dat zich al snel ontwikkelde tot een wereldlijk Stift(Een stichting waarin ongehuwde dochters van uitsluitend de allerhoogste adel een passende opvoeding genoten).
De imposante Stiftskerk herinnert nog aan de tijd waarin de adellijke stiftdames de dienst uit-maakten. Onder hun leiding kwam het miniatuur-vorstendom Thorn tot grote welvaart, en dè vele patriciërshuizen en het paleis van de vorstin-abdis weerspiegelen deze rijkdom tot op de dag van vandaag.

Streek informatie

Witte Stadje
Thorn wordt ook wel het “witte stadje” genoemd vanwege de vele proper wit gekalkte huizen en boerderijen.
In en om dit zeer rustige stadje kunt u prachtige wandelingen maken. Door bochtige straatjes, langs boomgaarden en weilanden met populieren.

Streek informatie

De Stiftkerk
Wanneer u Thorn bezoekt, heeft u vanaf het terras van restaurant “De Pannekoekenbakker” een prachtig uitzicht op de weelderige Stiftskerk. Op deze plek waar heden en verleden elkaar treffen, kunt u met een drankje en een pannenkoek uw bezoek aan Thorn nog wat verlengen.
Voor een digitaal beeld van thorn, hebben we een fotoalbum gemaakt om uw een sfeerimpressie te geven. Deze kunt u hier bekijken.

Streek informatie

Streek informatie

Streek informatie

Streek informatie

Spelt Pannenkoeken

Spelt Pannenkoeken

Lees verder »

Waardebon

WaardebonGeef een Pannenkoekenbon

Lees verder »