GPS tocht

« Terug

De legende gaat dat de grond rond de Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk vroeger van een landeigenaar was. Deze landeigenaar heette Jonkheer Hage en was stinkend rijk. Elke maand groeide zijn goudstapel met 100 kilo dat hij door arbeiders liet opgraven. Van zijn rijkdom kocht hij steeds nieuwe grond aan. De bewoners van deze grond betaalde hem hoge belastingen en moesten ook toestaan dat het goud uit hun grond opgegraven kon worden.

Hierdoor had Jonkheer Hage heel veel vijanden. In 1735 huwde hij met Jonkvrouw Mathilda Goedezee van Banselink. Mathilda was een half jaar eerder uit het niets opgedoken en vanaf dat moment was hij smoorverliefd geworden op haar. Op dat moment was nog niet bekend dat het spookte op het landgoed waar ze zouden gaan wonen.

Beide lieten een veel te groot landhuis bouwen. Tijdens hun eerste nacht in het landhuis is het landhuis gezonken in het meer zoals het er nu nog ligt. De resten van het landhuis liggen begraven onder twee eilandjes. Het gerucht gaat dat het landhuis weer uit het water tevoorschijn zal komen als de “Expeditie Hage” 100 x opgelost wordt......

Expeditie Hage

Voor kinderen vanaf 8 jaar heeft de Pannekoekenbakker in samenwerking met RelaxxbyBackpack een spannend, nieuw kinderarrangement.
Expeditie Hage is een GPS spel met puzzels, opdrachten en spannende activiteiten rond het recreatiepark Slijk-Ewijk. Uiteraard is er als afsluiting voor alle deelnemers een lekkere pannenkoek. Er zijn diverse samenstelling van arrangementen mogelijk, inclusief pannenkoek en drinken al vanaf 12,- euro! 

Dit arrangement is te boeken op woensdagen en zaterdagen vanaf 14.00. Rond 16.00 zult u terug zijn voor een afsluitende pannenkoek bij De Pannekoekenbakker.

Reserveringen en informatie omtrent dit arrangement kunt u aanvragen via:

slijk-ewijk@pannekoekenbakker.nl


Actie GPS tocht afbeelding

Onze acties