Over ons

« Terug

Pannekoekenbakker Heerle is de veertiende vestiging van de steeds groter wordende "familie" van..... De Pannekoekenbakkers. Omringd door uitgestrekte bossen en mooie natuurgebieden als de Wouwse Plantage, Visdonk en de Rucphense Heide ligt het dorpje Heerle, of, zoals de dorpsbewoners allemaal zeggen, Eèrel. 

Voor de gemeentelijke herindeling van 1997 behoorde Heerle tot de gemeente Wouw, op zijn Brabants Wów. Nu behoort het, samen met de dorpen Wouw, Wouwse Plantage, Nispen en Moerstraten tot de gemeente Roosendaal.

De omgeving is opvallend groen met uitgestrekte bossen. De naam Heerle betekent niet voor niets "bos van haagbeuken". Ideaal dus om rustig te fietsen of te wandelen om daarna lekker uit te rusten en de inwendige mens te versterken bij.....De Pannekoekenbakker!

Het prachtig landelijke karakter komt vooral goed tot uitdrukking in de "vijf geraniumdorpen" waar Heerle er een van is. De naam "'geraniumdorp" is te danken aan de sinds 1986 geldende traditie dat iedere dorspbewoner vijf hanggeraniums van de gemeente kan krijgen voor het opsieren van zijn eigen huisgevel en daarmee natuurlijk ook het dorpsaangezicht. 

Enne.....heeft u  altijd al brandweerman willen worden, neem dan eens een kijkje in het Brandweermuseum van Jonkheer Erik Speeckaert in de Wouwse Plantage. Ooit begonnen met één oude brandweerwagen om eventuele branden op het landgoed zelf te kunnen blussen.

Ook beslist de moeite waard is het landgoed Visdonk, een waardevol natuur- en recreatiegebied. Een gebied waar het  heerlijk vertoeven is. In een groot deel van West Brabant is een wandelroutenetwerk gerealiseerd. Dit netwerk loopt ook door Visdonk en door een deel van de bossen van de Wouwse Plantage. 

In het hart van Roosendaal (in de voormalige woning van de pastoors van de St. Lambertuskerk) vindt u museum Tongerlohuys dat bekend staat om haar prachtige collectie glas-, zilver- en servieswerk. Ook kunt u daar een unieke speelgoedverzameling bewonderen.  

Er zijn ook veel activiteiten te vinden in Essen (net over de grens in Belgie). De gemeente Essen herbergt enkele musea die zeker de moeite waard  zijn om een bezoekje aan te brengen. Ook de fervente wandelaar vindt zeker iets van zijn gading. De GR5 (verbinding Noordzee-Riviera) verbindt Bergen op Zoom via Essen, Zoersel en Grobbendonk met Averbode. We hebben het dan wel over een "wandelingetje" van 111 km.!!!


 

 

 

Contact / reserveren

Online reserveren

De makkelijkste manier..... Uw aanvraag komt dan rechtstreeks binnen in ons systeem. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u automatisch een e-mail met de bevestiging.

U krijgt altijd een bevestigingsmail. Is dat niet zo neem dan contact met ons op want zonder een bevestigingsmail is er géén reservering geplaatst!

Het is helaas niet mogelijk te reserveren op het terras. Uiteraard kunt u, wanneer er plek is, lekker buiten gaan zitten maar mocht er onverhoopt een "buitje" vallen weet u in ieder geval zeker dat er binnen een tafel voor u klaar staat!

Wanneer u op korte termijn wilt reserveren (<2 uur) kunt u ons telefonisch bereiken via 0165-301166.

Op zon- en feestdagen kunt u de actiekaartjes "2e pannenkoek gratis" niet inleveren!

Adres

Bergsebaan 71
4726 SC, Heerle
Tel: 0165-301166
Email: heerle@pannekoekenbakker.nl

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 16.00 uur - 20.00 uur
Wo: 11.00 uur - 20.00 uur
Do: 16.00 uur - 20.00 uur
Vr: 11.00 uur - 20.00 uur
Za: 11.00 uur - 20.00 uur
Zo: 11.00 uur - 20.00 uur

Feestdagen:
- maandag 2e paasdag geopend vanaf 12.00 uur
- Hemelvaartsdag geopend vanaf 12.00 uur
- maandag 2e pinksterdag geopend vanaf 12.00 uur
- 1e kerstdag gesloten
- 2e kerstdag geopend vanaf 12.00 uur

Op oudjaars- en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten!