Standbad met speeleiland

Bezoek de Maarsseveense Plassen, een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdooractiviteiten. Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud, het hele jaar door. Vissen, skeeleren, trimmen, wandelen, fietsen, paardrijden of op survival gaan; het kan allemaal in dit mooie gebied. Het gebied omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel, het zgn. Strandbad.

Openingstijden
Van 09.00 tot 18.00 uur (alle dagen). Bij stralend weer, temperaturen hoger dan 25°, blijft het strandbad tot 19 uur open. Bij de ingangen wordt het einde van het seizoen vermeld (ergens in september).

Strandbad
Voor een gezellig dagje uit kunt u terecht in het Strandbad, waar water, ruime ligweiden en mooie zandstranden u vele recreatiemogelijkheden bieden. De ruime ligweiden bieden veel speel- en zonplezier. Het fantastische speeleiland completeert het geheel. Voor het Strandbad moet entreegeld worden betaald.

Zwemmen
De kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd. Gekwalificeerd badpersoneel houdt mede toezicht op de zwemmers.

Spelen
Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met de vele speel- en klimtoestellen op de ligweiden. In het water bevindt zich het waterspeeleiland met vele waterspelen zoals een waterglijbaan, klimtoestel en waterdoolhof. Ook bij de kleuterbadjes zijn diverse speelvoorzieningen.

Standbad met speeleiland afbeelding

Wandelen

Wandelen afbeelding

Rondje Maarsseveense Plassen (5km +/- 1 uur)
Rond de Maarsseveen Plassen kunt u heerlijk wandelen op een geasfalteerde route rond de plassen. Met adembenemend uitzicht op de plassen en de landerijen.

Benthune Route - start vanaf De Pannekoekenbakker (+/- 3 uur)
Houdt u van wandelen, dan is de Bethuneroute een aanrader. Een rondwandeling door de groene, weidse Benthune, de enige vechtplas die na de vervening en verwatering van de turflegakkers drooggelegd is, en wel door de Belgische markies De Béthune(1880). Met moeite overigens, want het kwelwater van de aangrenzende Gooise stuwwal en de eveneens uitgeveende Loosdrechtse Plassen bleef maar opborrelen, dwars door de dikke poreuze zandlagen heen.

Aanvankelijk was het in dit gebied slecht boeren. Pas toen de gemeente Amsterdam in de jaren dertig met zwaar materiaal drinkwater begon op te pompen keerde het tij, maar een vetpot zou het nooit worden, zeker niet in het diep gelegen westelijke deel van de polder.

Tegenwoordig bestaan er plannen om de Benthune opnieuw in te richten, deels in poelen en plasjes te vergraven en zo de natuur en de recreanten meer kansen te geven.