Over ons

Gelegen pal aan de Maarsseveense Plassen tussen Utrecht en Maarssen ligt het strak ingerichte pannenkoekenrestaurant 'De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen'. Het restaurant is de ideale plek om te genieten van overheerlijke pannenkoeken, uitstekende koffie met gebak en/of apfelstrudel. Dit na een wandeling, een dag aan de Maarsseveense Plassen of rustmoment tijdens uw fietstocht langs de Hollandse water linie route. Onze locatie, zowel op het terras als binnen is rookvrij sinds 2020.

Lees meer over ons »

Onze acties

Omgeving Maarsseveense Plassen

Wandelen
Rondje Maarsseveense Plassen (5km +/- 1 uur)
Rond de Maarsseveen Plassen kunt u heerlijk wandelen op een geasfalteerde route rond de plassen. Met adembenemend uitzicht op de plassen en de landerijen.
Benthune Route - start vanaf De Pannekoekenbakker (+/- 3 uur)
Houdt u van wandelen, dan is de Bethuneroute een aanrader. Een rondwandeling door de groene, weidse Benthune, de enige vechtplas die na de vervening en verwatering van de turflegakkers drooggelegd is, en wel door de Belgische markies De Béthune(1880). Met moeite overigens, want het kwelwater van de aangrenzende Gooise stuwwal en de eveneens uitgeveende Loosdrechtse Plassen bleef maar opborrelen, dwars door de dikke poreuze zandlagen heen.
Aanvankelijk was het in dit gebied slecht boeren. Pas toen de gemeente Amsterdam in de jaren dertig met zwaar materiaal drinkwater begon op te pompen keerde het tij, maar een vetpot zou het nooit worden, zeker niet in het diep gelegen westelijke deel van de polder.
Tegenwoordig bestaan er plannen om de Benthune opnieuw in te richten, deels in poelen en plasjes te vergraven en zo de natuur en de recreanten meer kansen te geven.

Standbad met speeleiland
Bezoek de Maarsseveense Plassen, een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdooractiviteiten. Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden voor jong en oud, het hele jaar door. Vissen, skeeleren, trimmen, wandelen, fietsen, paardrijden of op survival gaan; het kan allemaal in dit mooie gebied. Het gebied omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel, het zgn. Strandbad.
Openingstijden
Van 09.00 tot 18.00 uur (alle dagen). Bij stralend weer, temperaturen hoger dan 25°, blijft het strandbad tot 19 uur open. Bij de ingangen wordt het einde van het seizoen vermeld (ergens in september).

Strandbad
Voor een gezellig dagje uit kunt u terecht in het Strandbad, waar water, ruime ligweiden en mooie zandstranden u vele recreatiemogelijkheden bieden. De ruime ligweiden bieden veel speel- en zonplezier. Het fantastische speeleiland completeert het geheel. Voor het Strandbad moet entreegeld worden betaald.

Zwemmen
De kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd. Gekwalificeerd badpersoneel houdt mede toezicht op de zwemmers.

Spelen
Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met de vele speel- en klimtoestellen op de ligweiden. In het water bevindt zich het waterspeeleiland met vele waterspelen zoals een waterglijbaan, klimtoestel en waterdoolhof. Ook bij de kleuterbadjes zijn diverse speelvoorzieningen. 

Lees meer »

Omgeving Maarsseveense Plassen afbeelding

Menukaart

We bakken pannenkoeken voor iedereen! Maak een keuze uit de menukaart en onze keukenbrigade bakt speciaal voor u de gewenste pannenkoek! U heeft de keuze uit wel meer dan 250 verschillende soorten pannenkoeken. Daarnaast staan er nog vele verrukkelijke voor- en nagerechten in onze kaart!

Neem alvast een kijkje en de voorpret kan beginnen.

Bekijk onze menukaart »

Menukaart

Speciaal aanbevolen

Service

Wij bieden u de volgende services aan in ons restaurant.

 • Speelgoedwinkel

  In de speelgoedwinkel kunnen kinderen (t/m 12 jaar) een cadeau voor zichzelf kopen met de smulmunten die zij gratis bij de pannenkoek of ijsje krijgen.

 • Terras

  Wij beschikken over een picknicktafel terras (64 gasten) aan de voorzijde van onze locatie en aan de achterzijde een terras voor 160 gasten met fantastisch uitzicht over de Maarsseveense Plassen! Onze locatie, zowel op het terras als binnen is rookvrij.

 • Afhaalpannenkoek

  U heeft bij ons de mogelijkheid om pannenkoeken af te halen.

 • Wifi

  Wij bieden u in ons restaurant gratis Wifi aan. Vraag het wachtwoord aan een van onze medewerkers.

 • Babyverschoonruimte

  Wij bieden u de mogelijkheid voor het verschonen van een luier. Luierverschoontafel met luieremmer en schoonmaakdoekjes zijn aanwezig.

 • Dieetmogelijkheden

  Bent u overgevoelig voor een bepaald ingrediënt, dan doen wij graag ons best om hier rekening mee te houden. Naast ons reguliere beslag hebben a) Spelt pannenkoeken (altijd lactose- en koemelkvrij) b) Glutenvrij beslag c) Glutenvrij beslag + lactose- en koemelkvrij Geen 100% garantie Omdat in onze keuken wel gluten en noten aanwezig zijn kunnen wij helaas een 100% gluten- of notenvrije gerecht niet garanderen, maar de eventuele besmetting zal minimaal zijn.

 • Mindervalidetoilet

  Wij hebben één toilet waar u met een rolstoel naar binnen kan, deze is ruim en voorzien van handgrepen.

 • Betaling met Pin

  Naast contant kunt u bij ons ook met Pin betalen.

 • Parkeren

  U kunt bij ons gratis parkeren en er is voldoende parkeerruimte beschikbaar (1000+ parkeerplekken).

 • Honden

  Honden zijn bij ons toegestaan tot 16.30 uur, in verband met de wandelroutes in de omgeving. Honden dienen wel schoon en droog te zijn alvorens ze het restaurant betreden. Honden die hebben gezwommen in bijvoorbeeld de Maarsseveen kunnen wij helaas niet toestaan het restaurant te betreden. Daarnaast moeten de honden aangelijnd zijn en geen gevaar voor de gasten (specifiek kinderen) zijn. De restaurantmanager kan ten alle tijden de hondenbezitters vragen de hond naar buiten te begeleiden bij ongewenst gedrag of als de situatie in het restaurant daar om vraagt (bijvoorbeeld bij drukte, stankoverlast, uitgesproken angst van andere gasten ten aanzien van de hond(en) etc.)

 • Speelruimte

  Twee trampolines buiten die geopend bij goed weer gedurende de lente tot de herfst. Binnen is er speelgelegenheid beneden en boven. Boven is alleen geopend als buiten door slecht weer dicht is.

 • Betaling met Credit Card

  Betalen met creditcard is mogelijk!

 • Fietslaadpunt

  Voor ons pand kunt u uw fietsen gratis opladen.

Kidsclub

Word lid van de KidsClub en geniet van extra voordelen

Meld je hiernaast aan voor de kids club. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. Het lidmaatschap is gratis en het verplicht je tot niets. 

Je eigen KidsClub pasje.

In de derde week van de nieuwe (volgende) maand nadat je bent aangemeld krijg je thuis jouw Kids Club Ledenpas opgestuurd.

Vier je verjaardag bij De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen

Ben je binnenkort jarig? En ben je lid bent van de Kids Club? Vier dan je verjaardag bij De Pannekoekenbakker. Lukt het niet om te komen op je verjaardag, dan kan dit ook nog in de week voordat je jarig bent en in de week na je verjaardag. Je krijgt dan een speciaal cadeau* van ons als je een pannenkoek besteld!

* Het cadeau vervangt de 4 of 6 smulmunten die je normaal van ons krijgt bij een pannenkoek, alleen op vertoon van je KidsClub pas. Geen uitzonderingen mogelijk.

Lees verder en schrijf jezelf in »

Kids club

Contact / reserveren

Online reserveren

AFHALEN | Is beperkt mogelijk, ga hiervoor naar onze afhaalmodule.

RESERVEREN | Middels het formulier hieronder kunt u een reserveringsaanvraag doen. Als u 'binnen drie uur vanaf nu' wilt reserveren kunt u ons telefonisch bereiken via 0346-834004.

U krijgt altijd een bevestigingsmail. Is dit niet zo; neem dan contact met ons op via 0346-834004. Dan controleren wij uw reservering.

Onze locatie (inclusief terras) is sinds 2020 rookvrij. U kunt roken op het plein bij de rookzuilen. Wij maken u erop attent dat (grote en/of kleine) honden en/of huisdieren na 16:30 uur niet zijn toegestaan in het restaurant (wel op het terras, als deze geopend is).

Op het terras reserveren is niet mogelijk. Bij geopend terras, voldoende personeel en beschikbare plaatsen kunt u daar plaats nemen. Meldt uzelf altijd bij onze gastvrouw.

Adres

Herenweg 53-2
3602 AN, Maarssen
Tel: 0346-834004
Email: maarssen@pannekoekenbakker.nl

Volg ons op social media

Openingstijden

Gesloten
Gesloten
Vanaf 11 uur
Vanaf 16 uur
Vanaf 11 uur
Vanaf 11 uur
Vanaf 11 uur

Het restaurant sluit altijd om 20:30u (wo-do) en 21:00u (vr-za-zo) voor alle gasten. De keuken sluit altijd eerder dan voorgenoemde tijd voor het bakken van pannenkoeken.

Bij goed terras weer kan het zijn dat we langer open zijn door de weeks. Bij slecht weer kan het zijn dat wij eerder sluiten, ook in het restaurant.

Afhalen is beperkt mogelijk, ga hiervoor naar onze Afhaalmodule.