Over ons

De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen
Gelegen pal aan de Maarsseveense Plassen tussen Utrecht en Maarssen ligt het strak ingerichte pannenkoekenrestaurant 'De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen'. Het restaurant is de ideale plek om te genieten van overheerlijke pannenkoeken, uitstekende koffie met gebak en/of apfelstrudel. Dit na een wandeling, een dag aan de Maarsseveense Plassen of rustmoment tijdens uw fietstocht langs de Hollandse water linie route.

Het restaurant biedt plaats aan +/- 250 gasten en heeft op de begane grond en eerste etage een ruimte waar kinderen kunnen spelen. In de zomermaanden kunt u niet alleen terecht in het restaurant, maar ook op het achterterras met 175 zitplaatsen met twee grote trampolines.

Het pannenkoekenrestaurant is het gehele jaar minimaal 5 dagen per week geopend.

Lees meer over ons »

Onze acties

Streekinformatie

Bezoek "Het strandbad met speeleiland"
De Maarsseveense Plassen zijn een uniek gebied voor recreatie, met badmeesters is het veilig zwemmen voor jong en oud. Met de vele speeltoestellen in en om het water is het goed vertoeven.
Wandelen

U kunt fantastische wandelen rond de Maarsseveense Plassen (+/- 1 uur) of een grotere wandeltocht houden van +/- 3 uur.
Fietsen

De Hollandse Waterlinie route loopt langs de Maarsseveense Plassen. Het is hier met gratis parkeren en voldoende parkeermogelijkheden dus een goede start/stop locatie!

Lees meer »

Streekinformatie afbeelding

Menukaart

Wat tof dat u voor ons restaurant heeft gekozen. Onze enthousiaste medewerkers werken het gehele jaar keihard zodat u overheerlijke pannenkoeken kunt eten en de allerlekkerste koffies kunt drinken.

In onze kaart vindt u de pannenkoeken die alle "De Pannekoekenbakkers" bereiden in het hele land. Neem snel een kijkje in onze digitale versie!

Bekijk onze menukaart »

Menukaart

Speciaal aanbevolen

Specialiteitenkaart

Speciaal voor de vestiging aan de Maarsseveense Plassen heeft onze keuken in Maarssen niet hedendaagse pannenkoeken verzonnen, bereid met ingrediënten uit de streek. U vind ze op onze speciale pagina.

Mocht u na de pannenkoek nog lekkere trek hebben? Ook hier vindt u ons gebak uit eigen keuken.

Bekijken »

Service

Wij bieden u de volgende services aan in ons restaurant.

 • Speelgoedwinkel

  In de speelgoedwinkel kunnen kinderen (t/m 12 jaar) een cadeau voor zichzelf kopen met de smulmunten die zij gratis bij de pannenkoek of ijsje krijgen.

 • Terras

  Wij beschikken over een picknicktafel terras (64 gasten) aan de voorzijde van onze locatie en aan de achterzijde een terras voor 160 gasten met fantastisch uitzicht over de Maarsseveense Plassen!

 • Afhaalpannenkoek

  U heeft bij ons de mogelijkheid om pannenkoeken af te halen (uitgezonderd op feestdagen). U kunt natuurlijk vooraf even bellen. Dan zorgen wij ervoor dat de pannenkoeken voor u klaar staan.

 • Wifi

  Wij bieden u in ons restaurant gratis Wifi aan. Vraag het wachtwoord aan een van onze medewerkers.

 • Babyverschoonruimte

  Wij bieden u de mogelijkheid voor het verschonen van een luier. Luierverschoontafel met luieremmer en schoonmaakdoekjes zijn aanwezig.

 • Dieetmogelijkheden

  Bent u overgevoelig voor een bepaald ingrediënt, dan doen wij graag ons best om hier rekening mee te houden. Naast ons reguliere beslag hebben a) Spelt pannenkoeken (altijd lactose- en koemelkvrij) b) Glutenvrij beslag c) Glutenvrij beslag + lactose- en koemelkvrij Geen 100% garantie Omdat in onze keuken wel gluten en noten aanwezig zijn kunnen wij helaas een 100% gluten- of notenvrije gerecht niet garanderen, maar de eventuele besmetting zal minimaal zijn.

 • Mindervalidetoilet

  Wij hebben één toilet waar u met een rolstoel naar binnen kan, deze is ruim en voorzien van handgrepen.

 • Betaling met Pin

  Naast contant kunt u bij ons ook met Pin betalen. Wij hebben geen mogelijkheden om te betalen met een Creditcard.

 • Parkeren

  U kunt bij ons gratis parkeren en er is voldoende parkeerruimte beschikbaar (1000+ parkeerplekken).

 • Honden

  Honden zijn bij ons toegestaan tot 16.30 uur, in verband met de wandelroutes in de omgeving. Honden dienen wel schoon en droog te zijn alvorens ze het restaurant betreden. Honden die hebben gezwommen in bijvoorbeeld de Maarsseveen kunnen wij helaas niet toestaan het restaurant te betreden. Daarnaast moeten de honden aangelijnd zijn en geen gevaar voor de gasten (specifiek kinderen) zijn. De restaurantmanager kan ten alle tijden de hondenbezitters vragen de hond naar buiten te begeleiden bij ongewenst gedrag of als de situatie in het restaurant daar om vraagt (bijvoorbeeld bij drukte, stankoverlast, uitgesproken angst van andere gasten ten aanzien van de hond(en) etc.)

 • Speelruimte

  Zowel buiten (twee trampolines; geopend bij goed weer) als ook binnen is er speelgelegenheid. Beneden spelen is altijd geopend. Boven spelen is alleen geopend als ook daar gasten zitten (voornamelijk in het weekend).

Kidsclub

Word lid van de KidsClub en geniet van extra voordelen

Meld je hiernaast aan voor de kids club. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. Het lidmaatschap is gratis en het verplicht je tot niets. 

Je eigen KidsClub pasje.

In de derde week van de nieuwe (volgende) maand nadat je bent aangemeld krijg je thuis jouw Kids Club Ledenpas opgestuurd.

Vier je verjaardag bij De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen

Ben je binnenkort jarig? En ben je lid bent van de Kids Club? Vier dan je verjaardag bij De Pannekoekenbakker. Lukt het niet om te komen op je verjaardag, dan kan dit ook nog in de week voordat je jarig bent en in de week na je verjaardag. Je krijgt dan een speciaal cadeau* van ons als je een pannenkoek besteld!

* Het cadeau vervangt de 4 of 6 smulmunten die je normaal van ons krijgt bij een pannenkoek, alleen op vertoon van je KidsClub pas. Geen uitzonderingen mogelijk.

Lees verder en schrijf jezelf in »

Kids club

Contact / reserveren

Online reserveren

Middels het onderstaande formulier kunt u een reserveringsaanvraag doen. Uw aanvraag komt dan rechtstreeks binnen in ons systeem. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u automatisch een e-mail met de bevestiging.

Wij maken u erop attent dat (grote en/of kleine) honden na 16:30 uur niet zijn toegestaan in het restaurant!

Reserveren op ons grote terras is niet mogelijk.

Op zon-/ en feestdagen (Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag) kunt u "2e pannenkoek gratis actiekaartjes" niet inwisselen voor gratis pannenkoek(en)!

Als u op korte termijn wilt reserveren (<2 uur) kunt u ons telefonisch bereiken via 0346-834004.


U krijgt altijd een bevestigingsmail, is dit niet zo; neem dan contact met ons op! Zonder bevestigingsmail is er geen reservering geplaatst.

Adres

Herenweg 53-2
3602 AN, Maarssen
Tel: 0346-834004
Email: maarssen@pannekoekenbakker.nl

Volg ons op social media

Openingstijden

Gesloten
Gesloten
11.00 - 19.30 uur
16:00 - 19:30 uur
11.00 - 19.30 uur
11.00 - 20.00 uur
11.00 - 20.00 uur

Detail informatie openingstijden
Wij maken u erop attent dat (grote en/of kleine) honden na 16:30 uur niet zijn toegestaan in het restaurant!


*Op zon-/ en feestdagen (Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren) kunt u "2e pannenkoek gratis actiekaartjes" niet inwisselen voor gratis pannenkoek(en)!


DagOpentKeuken vanafKeuken sluitSluiting
MaandagGesloten
DinsdagOudjaarsdag gesloten | Vakanties Midden NL vanaf 16:00u
Woensdag11:00u12:00u19:30u20:30u
Donderdag16:00u16:00u19:30u20:30u
Vrijdag11:00u12:00u19:30u20:30u
Zaterdag11:00u12:00u20:00u21:00u
Zondag11:00u12:00u20:00u21:00u
Feestdagen *
Goede Vrijdagva 11:00u
1e Paasdagva 11:00u
2e Paasdagva 11:00u
Koningsdagva 16:00u
Hemelvaartsdagva 11:00u
1e Pinksterdagva 11:00u
2e Pinksterdagva 11:00u
KerstavondGesloten
1e KerstdagGesloten
2e Kerstdagva 11:00u
OudejaarsdagGesloten
Nieuwjaarsdagva 16:00u

*Op zon-/ en feestdagen (Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren) kunt u "2e pannenkoek gratis actiekaartjes" niet inwisselen voor gratis pannenkoek(en)!